Fysiotherapie

De fysiotherapeut is er in gespecialiseerd om klachten van het spierstelsel en/of het bewegingsapparaat te behandelen, immers de fysiotherapeut is de specialist in bewegen.

De fysiotherapeut behandelt niet alleen maar geeft ook begeleiding en advies bij stoornissen in het bewegend functioneren.

De klachten die de fysiotherapeut kan behandelen zijn o.a.: zwelling, pijn, mobiliteit/bewegingsbeperking, krachtvermindering, coördinatie, conditie en ademhalingsproblemen. De oorzaak van de klacht kan verschillen van puur lichamelijk tot een complex geheel van diverse problemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld nek-schouderklachten die kunnen ontstaan door artrose/slijtage van de rugwervels maar bijvoorbeeld ook door spanningen als gevolg van problemen op het werk.

Er zijn verschillende behandelmethodes (bijvoorbeeld massage, oefentherapie en elektrotherapie) mogelijk die individueel bepaalt worden.

De behandelmethodes worden in de therapie vaak gecombineerd.

Bij Fysiotherapie Balans zijn de fysiotherapeuten erop geschoold om niet alleen te kijken naar de klacht zelf maar ook om de oorzaak op te sporen en deze, indien mogelijk, te verhelpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rugklachten die veroorzaakt worden door een verminderde beweging van de knie als gevolg van een (oude) sportblessure.